לפוסט "לקחת את הטפסים שלנו צעד אחד קדימה"
לפני שבכלל נפתח את הטופס שלנו, אני רוצה להציג בפניכם את
5 הדברות שלי לחדר בריחה מוצלח:
- התאמה לקהל היעד: עלינו לבחון את השפה, רמת התוכן, העזרים שנשתמש והטרמינולוגיה ולהתאימה לקהל היעד שלנו. יש הבדל גדול ביכולות ובקוגניציה ובשפה (סלנג) של ילדים בגיל יסודי לעל יסודי, סטודנטים ואפילו מבוגרים.
- סיפור המסגרת: הסיפור שלנו צריך להיות שלם, להכניס את המשתמשים שלנו לאווירה, על סיפור המסגרת שלנו "לפתוח חזק" ו"לסגור חזק". הסיפור צריך ללוות אותנו לאורך כל החידות על מנת להשאיר את המשתמשים בתוך המסגרת ובאווירה.
- תוכן מרתק: התוכן צריך להתפתח (מומלץ להתחיל ברמה קלה יחסית ולהעלות את הקושי בהמשך וזאת על מנת שלא "לייאש" את המשתמשים שלנו כבר על ההתחלה. התוכן צריך להיות מונגש, הסטינג (תמונות ועיצוב) והתוכן צריכים לדבר באותה שפה ורצוי שהתוכן ישאיר נקודה למחשבה ויעורר את המשתמשים שלנו (בעיקר אם חדר הבריחה לימודי) להמשיך לחקור את הנושא.
- חוויה: החוויה צריכה להיות מקסימלית עבור המשתמשים שלנו. בואו לא נשכח שרוב האנשים משתעממים מהר, מחפשים ריגושים וצריכים שכל מה שהם צורכים יהיה "ואוו". מומלץ מאוד להשקיע בנראות, בחידות ובאופן העברת המסרים שלנו.
- אתגר: הטרמינלוגיה שנשמש בה בחידות, ברמזים ובמשובים צריכה לשדר אתגר. שיש למה לצפות בסוף. השפה, רמת התוכן והעזרים צריכים לשרת את החדר בצורה שהמשתמשים שלנו ירצו לסיים את המשחק.
יצירת חדר בריחה ב-Google Forms
זמן נדרש: 30 דקות.
ועכשיו, אחרי שתכננו את חדר הבריחה הדיגיטלי שלנו, בואו נפשיל שרוולים ונתחיל:
- יצירת טופס Google חדש
בואו נראה כיצד יוצרים טופס גוגל חדש מתוך ה-Drive שלנו. שימו לב, יש יותר מאפשרות אחת ליצור טופס חדש: מתוך "משגר האפליקציות" (9 הנקודות ליד תמונת הפרופיל שלנו) / דרך לחיצה על כפתור "חדש" או דרך הכתובת: http://forms.google.com/.
הכי חשוב, לאחר יצירת הטופס – לתת לו שם (כדי שנוכל לאתר אותו בדרייב שלנו). ורצוי גם לכתוב תיאור לטופס על מנת שהמשתמשים שלנו ידעו במה הוא עוסק. - הוספת "חידה" לחדר בריחה בטופס גוגל
כיצד ניתן להפוך טופס גוגל לחדר בריחה דיגיטלי? באמצעות שימוש בשאלה מסוג תשובה קצרה. לאחר שהגדרנו את השאלה, יש להשתמש באפשרות "אימות של תשובה". האימות יאלץ את המשתמשים שלנו להזין רק את התשובה הנכונה. התשובה יכולה להיות טקסט/מספר/ אורך או ביטוי רגולרי. שימו לב: במידה ולא נזין טקסט ל"התאמה אישית של טקסט שגיאה" – המשתמשים יוכלו לראות את התשובה הנכונה במידה ושגו.
- איסוף מיילים / הוספת שדות חובה עבור שם משתמש, כתובת מייל
במקרים מסויימים, חשוב לנו לדעת מי המשיבים על הטופס שלנו. לשם כך עלינו לזכור להוסיף שדות (חובה) עבור שם המשתמש (ניתן להפריד שם פרטי ושם משפחה או לייצר שדה אחד לשניהם), כתובת דוא"ל או לחילופין – בהגדרות הטופס להגדיר "איסוף כתובות מייל" דבר שיחייב את המשתמשים להזין כתובת מייל חוקית על מנת שיכולו לשגר את הטופס.
- הוספת קטע והוספת סרטון YouTube לטופס גוגל
כשאנחנו רוצים לחלק את הטופס שלנו למקטעים, עלינו להשתמש באפשרות "הוספת קטע". חשוב לשים לב שעלינו לסמן את השאלה/אלמנט שאחריו אנו רוצים להוסיף את הקטע ורק אז ללחוץ על ההוספה. כנ"ל לגבי הוספת סרטון. ניתן להוסיף סרטונים רק מיוטיוב באמצעות חיפוש או הדבקת קישור. את הסרטון ניתן ליישר בתוך העמוד (לימין/אמצע/שמאל).
- עיצוב תמונה ראשית לטופס באמצעות Canva
לפעמים מספיק שרק נוסיף תמונה נחמדה לטופס שלנו על מנת לעשות אותו ידידותי יותר. אבל התמונות שגוגל מציעים… אמממ… לא מושכים במיוחד (בלשון המעטה). אז בואו נראה באיזו קלות אפשר לעצב תמונה באמצעות Canva. רק לא לשכוח את המידות: 1600px רוחב על 400px גובה וזהו.
https://www.canva.com/ - הסרת הגבלת מענה למשתמשי הדומיין הארגוני בטפסי גוגל
אופס… כמה פעמים יצרנו טופס דרך הדומיין הארגוני שלנו, שלחנו אותו למשתמשים מחוץ לדומיין וקיבלנו מטר הודעות שלא ניתן לגשת לטופס שלנו. למה זה קורה? כי גוגל החליטו שבהגדרת ברירת המחדל – טופס גוגל שנוצר באמצעות דומיין ארגוני יהיה פתוח למענה רק למשתמשי הדומיין. אבל, מה לעשות, ברוב המקרים אנחנו לא רוצים להגביל את המשתמשים שלנו ולכן – עלינו לזכור להסיר את הסימן הקטנטן הזה על מנת שאנשים מחוץ לארגון שלנו יוכלו להשיב על הסקר/שאלון/בוחן או חדר בריחה שלנו.
- הוספת שותפי עריכה לטופס גוגל
לעיתים נזדקק או נרצה לערוך טופס/שאלון/בוחן עם עמית או שותף לפרויקט. לשמחתנו, גוגל אפשרו לנו לערוך בו זמנית את הטופס. יחד עם זאת חשוב לזכור שלשותפי העריכה יש הרשאות למחוק או לשנות פריטים בטופס ולכן עלינו לוודא ששותפי העריכה יודעים להשתמש בטפסי גוגל ולתאם ציפיות לפני העבודה המשותפת לגבי התכנים.
- שליחת קישור למילוי טופס גוגל
הגענו לקו הסיום בעריכת טופס הגוגל שלנו ואנחנו רוצים לשלוח את הקישור למילוי הטופס לתלמידים/נבדקים/משתמשים שלנו. כל שעלינו לעשות הוא להעתיק את הקישור ולהדביק בוואטסאפ/מייל/פייסבוק ועוד…
כמעט שכחתי – הנה הקישור לטופס הדוגמא "מהחדר הזה (לא) תרצו לברוח"
רוצים להתנסות על עותק משלכם? לחצו כאן לשכפול הטופס.
(אל דאגה – ברגע שתלחצו על הקישור ותתחברו עם חשבון הגוגל שלכם, יווצר אוטומטית עותק חדש שתוכלו לשחק איתו ללא פגישה בעותק המקורי שלי). רוצים לדעת איך עושים את זה??? תוכלו לקרוא כאן על שכפול טופס כתבנית.
נו???? אז מה אתם אומרים? עשיתי לכם חשק? יצרתם חדר בריחה באמצעות טפסים של גוגל? שתפו אותנו בתוצרים שלכם. כאן למטה בתגובות ⬇️.