מי שמע על טלגרם? אולי שמעתם על הפלטפורמה בהקשרים קצת פחות ידידותיים אבל... דעו לכם שטלגרם היא פלטפורמה שניתן לערוך איתה הרבה דברים שאי אפשר בוואטסאפ. אז הנה כמה יתרונות לשימוש בטלגרם בכלל וטלגרם ללמידה בפרט.

1. דיסקרטיות

אין חובה בטלגרם לחשוף את הפרטים שלכם. ניתן להגדיר מי חשוף לפרטים שלכם (קצת כמו בפייסבוק). ניתן למצוא תחת תפריט Settings > Privacy and security. למה זה חשוב לנו? כי אנחנו רוצים ללמד את התלמידים שלנו לשמור ולדאוג לפרטיות שלהם.

2. קבוצות

אם ב-Whatsapp ההגבלה עד 256 משתתפים בקבוצה אז ב-Telegram ההגבלה ל—- 200,000.

3. סקר בתוך קבוצה

ניתן לייצר סקרים קטנים בתוך קבוצות טלגרם. למה זה טוב? לבדוק מצב רוח של המשתתפים, לבדוק אם הם יש דרישה לקבל תכנים מסויימים, לבדוק נוכחות ועוד… ניתן להגדיר את הסקר אנונימי או עם זיהוי של המשיבים. ו… ואפשר גם לעבור למצב "Quiz", וליצור חידון עם תשובה נכונה.

סקרים בקבוצות טלגרם

4. נפח קבצים

לעומת וואטסאפ, בטלגרם ניתן להעביר קבצים בגודל של עד 1.5 ג'יגה. אתם קולטים מה זה? אפשר להעביר סרט באורך מלא באיכות מעולה – למשל סרט ממסיבת סוף שנה או סרט שביקשתם מהתלמידים לצלם לצורך מטלה והוא כבד מדי להעברה במייל.

5. ערוצים

רשימות תפוצה של תכנים. למשל ניתן לעקוב אחר הערוץ של משרד הבריאות או פיקוד העורף או ערוצי חדשות ועוד… ואפשר כמובן גם לייצר רשימת תפוצה משלכם להורים על מנת להעביר תכנים חשובים באופן חד צדדי.

6. עריכת הודעות

אופס, כתבנו משהו שלא היינו צריכים לכתוב? אייתנו לא נכון? איזה כיף – ניתן לערוך הודעה לאחר שליחתה: לחיצה ארוכה על ההודעה עם הטעות ובחירה ב-Edit וזהו. תיקנו את הפאדיחה.

עריכת הודעות בטלגרם

7. תזמון הודעות/הודעות מושתקות

נגיד התעוררתם באמצע הלילה עם צורך אדיר לשלוח משהו מצחיק או חשוב אבל… זה לא מכבד לשלוח הודעות באמצע הלילה. אז – כדי שלא תשכחו עד הבוקר את מה שרצית לשלוח, הכינו את ההודעה ופשוט תזמנו אותה לשליחה במועד מאוחר יותר או לחלופין שלחו אותה ללא התראה קולית לחברים בקבוצה.

8. בוט

מבלי לסבך אתכם, רק נזכיר שניתן לייצר בוטים (סוג של מענה אוטומטי) שיוצר אינטראקציה עם המשתמש מבלי שנצטרך לעבוד קשה. דרך בוטים אפשר להזמין ארוחה, לחפש טיסות (כשנחזור לשגרה), לקבל המלצות ומידע ועוד..

via GIPHY

לסיכום

כבכל כלי טכנולוגי – הכי חשוב, להיות זהירים וללמד את התלמידים שלנו להיות זהירים. בכל מקרה של חשד לפריצה לחשבון, חשיפה לתכנים בלתי ראויים ועוד – יש לפנות מיד למוקדים המתאימים כגון מוקד 105 – המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת.

שתפו אותי:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שמרו על קשר הא...?

רוצים לדבר איתי? יאללה… הנה עוד פעם דרכי ההתקשרות איתי:

כל הזכויות שמורות 2024 © קרן אייז